Ο Πρώτος Ημιτελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε, με δέκα χώρες να παίρνουν θέση στον τελικό. Εντός η Ελλάδα και η Κύπρος!

Το βράδυ της Τρίτης 9 Μαΐου άνοιξε και επίσημα η αυλαία του 62 Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision με τη διεξαγωγή του Πρώτου Ημιτελικού, όπου στράφηκαν τα βλέμματα δεκάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ύστερα από την περυσινή νίκη της, διοργανώτρια χώρα είναι για εφέτος η Ουκρανία. Ο διαγωνισμός λαμβάνει μέρος στο Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Oleksandr Skichko, ο Volodymyr Ostapchuk και ο Timur Miroshnychenko.

18 χώρες συμμετείχαν συνολικά στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision, διεκδικώντας την πολυπόθητη είσοδο στον Τελικό.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε τόσο στην παρουσία της Ελλάδας με εκπρόσωπο την Demy και το «This Is Love» όσο και σε αυτή της Κύπρου με τον Hovig και το «Gravity». Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους επάνω στη σκηνή, κερδίζοντας το τεράστιο χειροκρότημα, η αγωνία εκτινάχθηκε στα ύψη, αφού ο συνωστισμός των φαβορί ήταν μεγάλος.

 

Ύστερα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας (σύμπτυξη ψήφων τηλεθεατών και εθνικών κριτικών επιτροπών), μόνο 10 από τις 18 αποστολές κέρδισαν το εισιτήριο για την κορύφωση του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Μεγάλο Τελικό.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό

* Με την τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν.

Μολδαβία (Sunstroke Project)
Αζερμπαϊτζάν (Dijah)
Ελλάδα (Demy)
Σουηδία (Robin Bengtsson)
Πορτογαλία (Salvador Sobral)
Πολωνία (Kasia Moś)
Αρμενία (Artsvik)
Αυστραλία (Isaiah)
Κύπρος (Hovig)
Βέλγιο (Blanche)

Ραντεβού στο μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου!

Demy - Eurovision Song Contest 2017 - Greece - This Is Love - Hit Channel

 

Αποτέλεσμα εικόνας για hovig gravity on stage

 

hit-channel.com