Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας της Σάντα Μπάρμπαρα που έδωσε στη δημοσιότητα το «Radar Online»

To Radar Online έδωσε στη δημοσιότητα μία έκθεση του 2003 που φέρει την υπογραφή του γραφείου του σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, και πιο συγκεκριμένα από την περίοδο που αστυνομικοί του εν λόγω τμήματος σε συνεργασία με την εισαγγελία πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στην περίφημη έπαυλη «Neverland» του Michael Jackson έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του «βασιλιά της ποπ» σε ανήλικα αγόρια.

Στη φερόμενη ως έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται πως μεταξύ των ευρημάτων βρέθηκε μία αρκετά μεγάλη συλλογή πορνογραφικού υλικού (βιβλία, άλμπουμ φωτογραφιών, βίντεο κτλ).   Ανάμεσα στα ευρήματα που βρέθηκαν στο μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Jackson συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον επτά συλλογές με φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά (ή μερικώς ντυμένα) αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία, αλλά και νεαρότερα.   Μία από τις συλλογές με τίτλο «Taormina» του Γερμανού φωτογράφου Wilhelm Von Gloeden πλαισιώνεται από την ακόλουθη περιγραφή στην έκθεση της αστυνομίας: «Φωτογραφίες γυμνών, έφηβων αγοριών από τα τέλη του 1800».

Στα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασχέθηκαν συγκαταλέγονται σημειώματα, ημερολόγια, έγγραφα, φωτογραφίες, μαγνητοταινίες, 80 βίντεο και σκληροί δίσκοι.   Η αστυνομική έρευνα στην οικία του Τζάκσον πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2003, εποχή που ο Jackson βρισκόταν στο Λας Βέγκας, με τη συμμετοχή 70 ανθρώπων από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.   Μάλιστα, την ίδια περίοδο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το βασιλιά της ποπ, με τον ίδιο τον Τζάκσον να παραδίνεται στην αστυνομία με την επιστροφή του στην Καλιφόρνια.

Το Radan Online επικοινώνησε με τον πρώην βοηθό του Γενικού Εισαγγελέα της Σάντα Μπάρμπαρα Ron Zonen που συμμετείχε στη δίωξη κατά του Jackson, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Μεγάλο μέρος αυτού του υλικού χρησιμοποιήθηκε για να κάμψει τις αντιστάσεις των παιδιών, και ο Jackson ομολόγησε ότι έπαιρνε στο κρεβάτι του το ένα παιδί μετά το άλλο για μεγάλο, χρονικό διάστημα» τόνισε ο Zonen και πρόσθεσε: «Ταυτοποιήσαμε πέντε διαφορετικά παιδιά, και όλα ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση. Στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάικλ ήταν ένοχος για κακοποίηση παιδιών».   Με στοιχεία από Radar Online και Daily Mail

EPA/STR

lifo.gr