Χάος προκάλεσε η είδηση της μυστικής συναυλίας του Kanye West στη Νέα Υόρκη, καθώς χιλιάδες απελπισμένοι θαυμαστές έσπευσαν στο σημείο όπου την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε πως θα φιλοξενηθεί το event.

Το πανδαιμόνιο ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εμφάνιση, ενώ δεκάδες αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να διαλύσουν το πλήθος.

Ξένα δίκτυα μεταδίδουν πως σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί και λιποθυμίες ενώ αρκετές ήταν και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε οχήματα καθώς όσοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο δεν δίστασαν ακόμη και να σκαρφαλώσουν στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι εικόνες από το East Village του Μανχάταν και μπροστά από το Webster Hall κάνουν το γύρο του κόσμου και σχολιάζονται στα social media. To Gothamist μεταδίδει πως χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά από την στιγμή της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης για να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο.

1010285_kanydcv

Ο Guardian κάνει λόγο για πρωτοφανείς σκηνές και αναφέρει πως στο σημείο συγκεντρώθηκαν 10.000 άνθρωποι, ενώ η αίθουσα χωρούσε το πολύ 1500. Tην ίδια ώρα και ενώ το πλήθος είχε αρχίσει να φτάνει σε ανησυχητικά μεγέθη,  η Kim Kardashian ανέβασε στο Snapchat ένα βίντεο με το Kanye να λέει σε κάποιον «να καλέσει τον Δήμαρχο» και να τον βάλει να αποκλείσει όλο το τετράγωνο εξαιτίας του πλήθους, έτσι ώστε να γίνει η συναυλία.

1010284_kanydc

Περίπου στη μία μετά τα μεσάνυκτα ο West έγραψε στο Twitter πως το show ήταν «sold out», παρόλο που όπως φάνηκε δεν διατέθηκαν καθόλου εισιτήρια προς πώληση και σύμφωνα με τον Guardian κανένας θαυμαστής δεν μπήκε μέσα στην αίθουσα.   Ένα τέταρτο αργότερα, άνδρες της ασφαλείας και αστυνομικοί άρχισαν να ζητούν σε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί να φύγουν από το δρόμο λέγοντάς τους πως κανείς δεν θα μπει μέσα, αλλά το πλήθος δεν έδειξε να θορυβείται. Στις 2 παρά τέταρτο, κάποιος που κρατούσε μεγάφωνο ανακοίνωσε: «Δεν θα γίνει show απόψε εδώ».

Για 20 λεπτά η αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης μαζί τους άνδρες της ασφάλειας έλεγαν στο συγκεντρωμένο πλήθος πως δεν θα γινόταν συναυλία, αλλά εκείνοι συνέχιζαν να φωνάζουν το όνομα του Kanye, τραγουδώντας ταυτόχρονα στίχους από τα τραγούδια του.

1010286_kan_ydfv