Χθεσινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σωρός του David Bowie έχει αποτεφρωθεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Ο αντίκτυπος από το άκουσμα του αναπάντεχου θανάτου του Βρετανού μουσικού θρύλου David Bowie δεν έχει καταλαγιάσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της Daily Mirror, η τελευταία επιθυμία του ήταν να εγκαταλείψει τα εγκόσμια «χωρίς φασαρία» και να μη διεξαχθεί κηδεία ή κάποια δημόσια τελετή.

Η σωρός του 69χρονου φέρεται να έχει αποτεφρωθεί μυστικά στη Νέα Υόρκη χωρίς την έλευση συγγενών ή φίλων. Παρά τη θορυβώδη καλλιτεχνική παρουσία του χάρη στο σπάνιο ταλέντο και τη διορατικότητα που τον διέκρινε, ο David Bowie επέλεξε να «φύγει» με τον εντελώς αντίθετο τρόπο, ήσυχα.

Από τη περιοχή του Μπρίξτον στο νότιο Λονδίνο, το μέρος όπου γεννήθηκε ο Bowie, έχουν περάσει χιλιάδες θαυμαστές προκειμένου να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής με ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα.

David Bowie - Brixton mural (1) - Hit Channel
Το «αντίο» στον David Bowie από χιλιάδες Λονδρέζους.

Οι νέες πληροφορίες που έφερε στην επιφάνεια ο παραγωγός Tony Visconti αναφέρουν ότι ο David Bowie τις τελευταίες εβδομάδες είχε ξεκινήσει την ηχογράφηση νέων τραγουδιών με το βλέμμα στη δουλειά που θα διαδεχόταν το «Blackstar», έχοντας την επίγνωση της κατάστασής του. Σημειωτέον, το «Blackstar» κυκλοφόρησε ανήμερα των γενεθλίων του καλλιτέχνη (8 Ιανουαρίου) και δύο μόλις ημέρες πριν τον απρόσμενο – για το κοινό – θάνατό του.

πηγη : www.hit-channel.com