Ο Justin Bieber και επί το πλείστον το νέο του άλμπουμ «Purpose» κατέρριψαν οχτώ(!) επιδόσεις Guinness που αφορούν τη μουσική, κερδίζοντας την είσοδό τους στο περίφημο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ.

Οι εκκωφαντικές επιτυχίες για το «Purpose», το οποίο κυκλοφόρησε διεθνώς στα τέλη του Νοεμβρίου 2015, δεν έχουν σταματημό.

Ένα από τα τρανότερα παραδείγματα που συμπεριλαμβάνονται παρακάτω είναι η ιστορία που γράφτηκε στις αρχές της χρονιάς στα charts της Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Justin Bieber έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στα χρονικά της «Γηραιάς Αλβιώνας» που κατορθώνει να κατακτήσει συγχρόνως και τις πρώτες θέσεις του τοπικού singles chart.

8 ρεκόρ Guinness – Δεκάδες εκατομμύρια streams, προβολές & συνδρομητές

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά οχτώ στον αριθμό ρεκόρ Guinness σημείωσε ο Καναδός super star και εν πολλοίς ο τέταρτος δίσκος του, παίρνοντας έτσι θέση στις σελίδες του «Guinness World Records» για το 2017.

Ποια είναι λοιπόν τα εντυπωσιακά επιτεύγματα;

1. Το τραγούδι με τα περισσότερα streams στο Spotify σε μία εβδομάδα. Το «What Do You Mean?» κατέγραψε περισσότερα από 30.000.000 εκατομμύρια σε εφτά ημέρες.

2. Το άλμπουμ με τα περισσότερα streams στο Spotify σε μία εβδομάδα. Παρομοίως, το λανσάρισμα του «Purpose» δέχτηκε το ίδιο ασυγκράτητο κύμα ντελιρίου, έχοντας αναπαραχθεί σε αυτό το διάστημα 205 εκατομμύρια φορές παγκοσμίως.

3. Τα περισσότερα τραγούδια ταυτοχρόνως στο singles chart των Η.Π.Α. Το Δεκέμβριο του 2015, ο Justin Bieber κυριάρχησε στη λίστα του Billboard Hot 100, διαθέτοντας σε αυτή – την ίδια στιγμή – 17 τραγούδια του. Με αυτήν την επίδοση ξεπέρασε τους Beatles που είχαν μείνει στην ιστορία με 14 τραγούδια.

4. Οι περισσότερες νέες είσοδοι ταυτοχρόνως στο Hot 100 από σόλο καλλιτέχνη. Την ίδια περίοδο (το Δεκέμβριο του 2015), ο Bieber είχε 13 τραγούδια στο Hot 100.

5. Ο πρώτος καλλιτέχνης που κατακτά τις τρεις πρώτες θέσεις του βρετανικού singles chart. Αυτό συνέβη στις αρχές της χρονιάς (όπως γράφτηκε παραπάνω) με το «Love Yourself» στο No1, το «Sorry» στο No2 και το «What Do You Mean?» στο No3.

6. Οι περισσότεροι ακόλουθοι στο Twitter (αντρική κατηγορία). Ο Justin Bieber διατηρεί το ρεκόρ, καθώς το προφίλ του στο Twitter ακολουθούν αυτή την ώρα περίπου 87,5 εκατομμύρια λογαριασμοί. Ένας αριθμός που αυξάνεται διαρκώς.

7. Το μουσικό κανάλι στο YouTube με τις περισσότερες προβολές. Το VEVO κανάλι του Justin Bieber στο YouTube μετρά πάνω από 12 δισεκατομμύρια προβολές (10 δισ. όταν καταγράφηκε το ρεκόρ), έχοντας δημοσιευμένα 123 video.

8. Οι περισσότεροι συνδρομητές στο YouTube για άνδρα μουσικό. 24 εκατομμύρια συνδρομητές έχουν εγγραφεί στο VEVO του pop star στο YouTube, βοηθώντας τον να επιτύχει άλλο ένα ρεκόρ.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακριά από τα πολλά φλας, με τον Justin Bieber να ποζάρει με τα 8 βραβεία του:

justin-bieber-guinness-world-records- Hit Channel

 

 

hit-channel.com