Μία σειρά ανεπανάληπτων ρεκόρ έχει σημειώσει ο Justin Bieber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο  Justin Bieber κυριαρχεί στο επίσημο singles chart της Μεγάλης Βρετανίας!

Ο Καναδός star επιδεικνύει τη δύναμή του στο νησί προσπερνώντας διάσημους γηγενείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως η Adele, οι One Direction και οι Coldplay. To «Love Yourself» συμπληρώνει πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Top 40 και Top 100 ενώ το «Sorry» και το «What Do You Mean?» έχουν πλασαριστεί στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα της κατάταξης.

Έπειτα από το σπάνιο επίτευγμα της κατάληψης του Νο1 και του Νο2 με τα «Love Yourself» και «Sorry», ο Justin Bieber διευρύνει το ρεκόρ του στην παρθενική φορά στα τοπικά χρονικά που ένας καλλιτέχνης κατορθώνει την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων του singles chart. Την πεντάδα για την εβδομάδα 8 – 14 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώνει ο έτερος Καναδός, Shawn Mendes, με το «Stiches» και η Adele με το «Hello».

Τα τρία τραγούδια Love Yourself», «Sorry» και «What Do You Mean?») προέρχονται από το νέο άλμπουμ του Justin Bieber με γενικό τίτλο «Purpose», το οποίο κυκλοφόρησε διεθνώς στις 13 Νοεμβρίου 2015. Συν τοις άλλοις, στη λίστα του βρετανικού Top 40 έχουν εισέλθει οχτώ από τα κομμάτια του δίσκου (τα προαναφερόμενα συν τα «Ill Show You», «Company», «Mark My Words», «The Feeling» και «NoPressure»), τα περισσότερα για έναν εν ζωή καλλιτέχνη!

Το «Purpose» έκλεισε τα πέντε εμπορικότερα άλμπουμ της Βρετανίας για το 2015 (σ.σ. έχει γίνει ήδη δύο φορές πλατινένιο), όμως με την είσοδο της νέας χρονιάς εκτόπισε το «25» της Adele από την πρωτοκαθεδρία της ιρλανδικής αγοράς.

Στα ελληνικά μουσικά δρώμενα η καλύτερη θέση στην οποία έφτασε το CD σύμφωνα με την IFPI ήταν η πέμπτη. Το γεγονός δεν πρέπει να είναι καθόλου απογοητευτικό για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «beliebers», διότι ακόμη και με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των 25+1 χωρών του πλανήτη όπου το «Purpose» σημείωσε τις υψηλότερες κατατάξεις στα charts.

Justin-Bieber-Love-yourself-uk-chart-696x356

ΠΗΓΗ: hit-channel.com