Στη δημοσιότητα δόθηκε η διαθήκη του David Bowie. Ο τραγουδιστής συμπεριέλαβε ακόμα και τη νταντά των παιδιών του. Κάνανε την τύχη τους

Ο David Bowie άφησε περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη supermodel σύζυγό του Iman και τα δύο παιδιά του, και ήθελε οι στάχτες του να διασκορπιστούν με ένα βουδιστικό τελετουργικό, σύμφωνα με την διαθήκη του.

Το έγγραφο της διαθήκης κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μανχάταν υπό το κανονικό του όνομά του David Robert Jones. Ο Bowie αφήνει δύο εκατομμύρια και τις μετοχές του στην εταιρεία Oppossum Inc. στην προσωπική του βοηθό, Corinne «Coco» Schwab, ενώ στη φίλη και νταντά των παιδιών του, Marion Skene, αφήνει 1 εκατομμύριο δολάρια.

Στην 15χρονη Alexandria, κόρη της Iman, o Βοwie αφήνει το 25% μιας μεγάλης έκτασης στο Little Tonshi Mountain κοντά στο Γούντστοκ, καθώς επίσης και 25% της ίδιας έκτασης στον 44χρονο γιο του από τον προηγούμενο γάμο του, Duncan Jones. Το υπόλοιπο 50% της έκτασης, ένα διαμέρισμα στο Σόχο και μερικά ακόμη ακίνητα σε άλλα μέρη του κόσμου, περνούν στην Iman.

Iman & David Bowie το 1995
Iman & David Bowie το 1995

Η διαθήκη του Bowie συντάχθηκε το 2004, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη ο τραγουδιστής. Μερικές τροποποιήσεις έγιναν κάποια χρόνια αργότερα. Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Bowie είχε πουλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια δίσκους.

Ο David Bowie πέθανε στις 10 Ιανουαρίου από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 69 ετών.

ΠΗΓΗ : hit-channel.com