Τα τραγούδια που δημιούργησε ο David Bowie για το μιούζικαλ του «Lazarus» θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά.

Οι τελευταίες ηχογραφήσεις που πραγματοποίησε ο David Bowie, για τους σκοπούς του θεατρικού μιούζικαλ «Lazarus», θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο.

Το δισκογραφικό «κύκνειο άσμα» του εμβληματικού «Λευκού Δούκα», το άλμπουμ του «Blackstar», έφτασε στο κοινό δύο μόλις ημέρες πριν τον αιφνίδιο θάνατό του – σε ηλικία 69 ετών – στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Παρ’ όλα αυτά ο David Bowie, ο μουσικός που επηρέασε και διαμόρφωσε όσο λίγοι την pop κουλτούρα, είχε προλάβει να γράψει τα τραγούδια για τις ανάγκες του δικού του θεατρικού μιούζικαλ «Lazarus» (βασισμένο στην ταινία «The Man Who Fell To Earth» που είχε πρωταγωνιστήσει), το οποίο ανέβηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την περίοδο Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016.

Μολονότι ο ίδιος ο David Bowie γνώριζε ότι του απέμεναν λίγοι μήνες ζωής, ήταν κυριευμένος από το πάθος της δημιουργίας και γι’ αυτό σχεδίαζε να επανέλθει με νέο δίσκο πολύ σύντομα μετά το υποψήφιο για το εφετινό Mercury Prize «Blackstar».

Το ακυκλοφόρητο υλικό που δημιούργησε ο «Ziggy Stardust» θα ενσωματωθεί στο διπλό άλμπουμ «Lazarus Cast Recordings» που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου.

David Bowie - Lazarus cast recordings (cover 2016) - Hit Channel

Τα τραγούδια ερμηνεύει ο θίασος του «Lazarus», με τις ηχογραφήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί το βράδυ μετά το θάνατο του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη.

Ο δεύτερος δίσκος που θα συνοδεύει το άλμπουμ θα περιέχει εκτός από το τραγούδι του «Lazarus» που ακούσαμε στο «Blackstar», τραγούδια του μιούζικαλ με την ερμηνεία του David Bowie.

Την παραγωγή στα κομμάτια με τη φωνή του Bowie φρόντισε ο χρόνιος συνεργάτης του Tony Visconti και στα μουσικά όργανα βρέθηκε η ίδια μπάντα με το «Blackstar».

Από τις 8 Νοεμβρίου το μιούζικαλ του «Lazarus» φτάνει σε ευρωπαϊκά εδάφη, δίνοντας παραστάσεις στο «King Cross Theatre» του Λονδίνου.

hit-channel.com