Κι όμως… το πρώτο selfie stick εμφανίστηκε πριν από 30 χρόνια!

selfie stick
Πάνω που έβλεπα στο Facebook φωτογραφίες φίλων για τις οποίες χρησιμοποίησαν το seflie stick, είπα να googlάρω τον εφευρέτη του.  Να δω ποιο είναι αυτό το μυαλό που επινόησε το… σελφομάρκουτσο και το έκανε μόδα!  Έχοντας την εντύπωση ότι αποτελεί εφεύρεση της τελευταίας διετίας. Και πέφτω πάνω σε έναν ηλικιωμένο Ιάπωνα, που 30 χρόνια πριν ήταν πολύ μπροστά!

Τo selfie stick βρίσκεται ανάμεσα στα πιο “hot” και trendy gadgets της εποχής, καθώς εκατομμύρια users βασίζονται σε αυτό για να τραβήξουν την “τέλεια” selfie. To selfie stick θα σκεφτείτε οι περισσότεροι ότι αποτελεί μία εφεύρεση του σήμερα (και συγκεκριμένα των τελευταίων 2 – 3 ετών), καθώς έχει συνδεθεί με την άνοδο των selfie φωτογραφήσεων. Ωστόσο, μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά το selfie stick είναι μία εφεύρεση που μετράει περισσότερες από… τρεις δεκαετίες ζωής!

First-Selfie-Stick-2
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, το πρώτο selfie stick κατασκευάστηκε από τον Hiroshi Ueda, έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας φωτογραφικών ειδών Minolta, ο οποίος σκέφτηκε την ιδέα ενός είδους μεταλλικού ραβδιού που θα μπορούσε να συγκρατήσει μία οποιοδήποτε φωτογραφική μηχανή και παράλληλα θα μπορούσε να εκταθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης που το κρατούσε να τραβήξει μία φωτογραφία τηλεσκοπικού τύπου.

Η ιδέα για τον πρόδρομο του selfie stick γεννήθηκε ένα καλοκαίρι όταν ο Hiroshi Ueda και τα μέλη της οικογένειας του βρίσκονταν στη Γαλλία για τις θερινές διακοπές τους. Σε κάποια στιγμή, ο Hiroshi θέλησε να βγάλει μία οικογενειακή φωτογραφία, για αυτό και έδωσε την φωτογραφική του κάμερα σε έναν νεαρό που βρισκόταν εκεί κοντά. Όμως για κακή του τύχη, ο νεαρός  το έσκασε και έτσι ο άτυχος Hiroshi έχασε τη φωτογραφική του. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ιάπωνας θέλησε να μετατρέψει αυτή την ατυχία του σε… δημιουργία, για αυτό και σκαρφίστηκε την ιδέα του μεταλλικού ραβδιού, το οποίο θα παρείχε την απόλυτη ασφάλεια στο χρήστη του!

First-Selfie-stick-1
Το 1983 κατατέθηκε η πατέντα του εν λόγω gadget, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά από τη Minolta δύο χρόνια αργότερα. Αν και η συγκεκριμένη συσκευή τελικά δεν περπάτησε στην αγορά, ωστόσο ο ίδιος o δημιουργός της το ευχαριστήθηκε ιδιαιτέρως, καθώς μπορούσε πλέον να τραβάει φωτογραφίες με την οικογένεια του ανενόχλητος!

Ο ίδιος βέβαια μιλώντας στο BBC εμφανίστηκε πικραμένος που η συσκευή που σχεδίασε δεν μπόρεσε να τραβήξει τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού της εποχής του, χαρακτηρίζοντας την πρώιμη μορφή του selfie stick που δημιούργησε ως μία εφεύρεση που βγήκε… πριν την ώρα της! Παρόλα αύτα, έστω και 30 χρόνια μετά θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος ότι αυτό που σκέφτηκε ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του!

Πηγή: digitallife

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *