Η τραγουδίστρια “έσπασε” το άτυπο εμπάργκο του Billboard 100

Το νέο τραγούδι της Sia “Cheap Thrills,” μόλις έφτασε στην κορυφή του Billboard 100 και έγινε το πρώτο μουσικό κομμάτι της τραγουδίστριας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Όμως το τραγούδι αυτό κατάφερε και κάτι ακόμη: έκανε τη Sia την πρώτη γυναίκα ηλικίας άνω των 40 που πέτυχε να φτάσει στην κορυφή του Billboard, μετά από 16 χρόνια.   Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, την τελευταία φορά που μια τραγουδίστρια πέτυχε αυτή την πρωτιά, ήταν το 2000 με το Music της 42χρονης τότε Madonna. Το τραγούδι έμεινε στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες και ακριβώς μια χρονιά πριν, η Cher, που τότε ήταν 52 ετών, είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή με το ‘Believe’.

Από τότε, οι γυναίκες που σημείωναν τέτοια επιτυχία ήταν αρκετά μικρότερες σε ηλικία και αυτό έρχεται να προστεθεί σαν ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα της ηλικίας των γυναικών στο χώρο της βιομηχανίας του θεάματος. Σημειώνεται πως αρχικά το τραγούδι της Sia προοριζόταν για τον δίσκο Anti της 28χρονης Rihanna.

 

lifo.gr