deytero-mousiko-festival-windcraft
Η δύναμη των ήχων που παράγει η ανθρώπινη πνοή θα χρωματίσει τις δύο βραδιές του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ Windcraft που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Αυγούστου στα Κατύδατα Σολέας.

H δεύτερη εκδοχή του Windcraft Music Fest δίνει το λόγο στα πνευστά και τη φωνή, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα που θα παρουσιάσουν προσωπικές τους μουσικές συνθέσεις ή μια «φρέσκια» προσέγγιση σε γνωστές μουσικές.

Με στόχο την ανάδειξη της μουσικής δημιουργικότητας των καλλιτεχνών και τη δημιουργία ενός χώρου πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης που να παντρεύει το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, το φεστιβάλ ευελπιστεί να φέρει κοντά μουσικούς και λάτρεις της μουσικής σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα! Τζαζ, έθνικ, κλασική και εναλλακτική μουσική σε ιδιαίτερα γραφικές τοποθεσίες του χωριού, εργαστήρια, περιπάτοι, υπέροχες τοπικές γευστικές απολαύσεις και διάφορες δραστηριότητες θα γεμίσουν το διήμερο της εκδήλωσης.

Δύο σκηνές, έξι σχήματα
Έξι μουσικά σχήματα από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα, με κοινό στοιχείο τα πνευστά ή το τραγούδι, θα παρουσιάσουν την πρωτότυπή τους δουλειά στις δύο σκηνές που θα στηθούν στα πιο γραφικά σημεία του χωριού: οι  Ανδρέας Πολυζωγόπουλος-Σταύρος Λάντσιας-Πέτρος Κλαμπάνης (Ελλάδα) ενώνουν για πρώτη φορά την αγάπη τους για τον αυτοσχεδιασμό για να μας χαρίσουν τις προσωπικές τους συνθέσεις με τη μελωδικότητα και το δυναμισμό που τους χαρακτηρίζει, το Michael Messios Symmetry Band μεταφέρει στη σκηνή την τέχνη του τζαζ αυτοσχεδιασμού μέσα από τις συνθέσεις του μπασίστα Μιχάλη Μέσσιου, το Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble μας ταξιδεύει μεταξύ Ανατολής και Δύσης συνδιάζοντας την τζαζ με την παράδοση, οι Sandy Brour παίζουν blues με σαντούρι, bolero με μπεντίρ, swing σε κλασικές κιθάρες και τραγουδούν δικά τους κομμάτια ή διασκευάζουν παλιά αγαπημένα τραγούδια, οι Δημήτρης Σπύρου και Χριστίνα Παπακυριακού στήνουν ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό σκηνικό με φωνές, αυτοσχέδια όργανα και χρώματα, ενώ το φωνητικό σύνολο Amalgamation Choir, με εμπνεύστρια τη Βασιλική Αναστασίου, ερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευασμένα τραγούδια της Μεσογείου.

Με ήχους πνευστών και μελωδικές φωνές θα ξεχειλίζουν συνεχώς τα δρομάκια του χωριού, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε μουσικά εργαστήρια που θα συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση. Ιδιαίτερη θέση στα δρώμενα του Φεστιβάλ θα έχει και η κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Ακολουθώντας τη θεματολογία της εκδήλωσης, θα γίνει αφιέρωμα στο κατεξοχήν πνευστό της κυπριακής παράδοσης – το πιθκιαύλι – με εργαστήρι κατασκευής και παιξίματος πιθκιαυλιού, καθώς και στη δημοφιλέστερη μορφή παραδοσιακού τραγουδιού μέσα από διαγωνισμό τσιαττιστών από φιλοξενούμενους τσιαττιστάδες.

Κύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι η αρμονική εγκατάσταση των καλλιτεχνικών δρώμενων στο χωριό και η διαδραστικότητα μεταξύ των χωριανών και των επισκεπτών. Στα πλαίσια γνωριμίας των επισκεπτών με τον χώρο φιλοξενίας τους θα διοργανωθεί επίσης Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας από το αρχείο των χωριανών, η οποία θα είναι επισκέψιμη κατά το διήμερο του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Τηλ. 22377748

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ: www.windcraftmusicfest.com.